Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hierEnglish versionClick Here to Visit!Nedstat Basic - Free web site statistics

Huwelijks ( voer ) bootje………


Ja ik wil……… dit waren onze woorden, op de mooiste dag van ons leven.
5 augustus 2005 onze huwelijksdag deze dag moest ons een heel nieuw tijdperk bezorgen. Een echt gezin creëren. Ook op karpergebied zou ons leven drastische veranderingen ondergaan. We gingen voor eerste keer naar het land der giganten.
We hadden een huwelijksreis uitgezocht bij carpconnections deze vakantiebemiddelaar beloofde ons een aardige berg goud maar…… daarover later meer !!!!!
We hadden onze gite gehuurd aan het 40 hectare grote meer van villedon. We konden pas op 8 augustus terecht op ons beloofde viswater. Maar we besloten om op 6 augustus richting het zonnige frankrijk te reizen. Met in het vooruitzicht 2 nachten een hotelletje mee te pikken en ons lekker laten verwennen door de plaatselijke bevolking. Dit viel ons best tegen, mede ook dat ik alsnog mijn vrouw geen woord frans spreekt en ook de gemiddelde fransman zich geen moeite doet om zich verstaanbaar te maken.
Dus wij even een lekker happie eten en dachten dat we een lekkere maaltijd besteld hadden dit bleek later een groot bord konijnenvoer te zijn. Oftewel een joekel van een bord vol met sla. Hahahaha geen probleem dachten wij ! de wijn is hier heerlijk!
Op de dag des oordeels vertrokken we op 8 augustus vanuit Limoges richting ons viswater Lac de Villedon. We konden om 13:00 pas in onze gite en besloten dus om maar eerst voor ons zelf een voerstekje te bemachtigen. En gingen naar het naastliggende dorpje om ons gezicht in de supermarkt kenbaar te maken.
Om 13:00 was het zover, we konden het huisje in. deze zou zoals beloofd door CC direct aan het water staan, dit was helaas niet het geval. Dus geen nachtvissen voor ons! We hadden besloten om onze tent in het nederlandse achter te laten. We hadden immers toch een huisje aan het water. Niet dus. Maar dit mocht de pret niet drukken en gingen vol goede moed toch de beste voorbereidingen treffen voor de komende 5 dagen. Als eerste besloten we om een riante voerstek te creëren van zo’n 1 hectare. Dit alles werd gedaan met vismeelbollen en vismeelpellets. Dit bleek achteraf een goude zet te zijn geweest. Want de vangsten waren overweldigend. De eerste dag stond de wind op onze kant. Het was er zo’n 3 tot 4 meter diep. En was dus het diepste gedeelte van het meer. De rest van onze conculega vissers zaten op zo’n 0,5 tot 1,5 meter diepte hun geluk te beproeven. We hadden de 4 poken netjes verdeeld over onze voerstekken en na 4 uur kwam de verlossende giller, een flinke fluiter op de meest linker hengel, de geul. Deze geul liep dwars door het water en bleek achteraf onze droomstek. De eerste vis werd zorgvuldig geland door mijn vrouw( lees serina )
Daar stond ze oog in oog met een onbekende bewoner van deze enorme plas een 16 ponds spiegel was het resultaat. De eerste was er.
Deze avond bleef het nagenoeg niet onrustig de ene na de andere vis bleef onze bollen tot zich nemen. De eerste dag waren we 7 franse biggen rijker. Leuk begin toch?
De tweede dag was er 1 om nooit te vergeten we hadden 9 vissen van 20 pond tot 30 pond een hele rij leuke vissen. De vissen op villedon leken vrij veel opelkaar! Dag drie dat was DE dag alweer een fluiter vanuit de linkerflank. Serina neemt een sprint richting poken en zonder er bij na te denken verlost ze de karper van een sprint richting open gedeelte. En hevig gevecht vloeide hier uit voort. Na een heftige dril van zo;n 30 minuten kwam er een werkelijk prachtige spiegel richting ons landingsnet gedreven. Even was er een moment van stilte…. Zou het zo zij een nieuw PR…. Eenmaal de vis gezakt en aan de unster ermee de wijzer sloeg over de 30 ponds grens heen en stopte bij de 34,1 pond. Een vreugde kreet galmde over het gehele water. Na het in ontvangst nemen van de felicitatie’s besloten we om dit geweldige moment te vieren met een overheerlijk biertje. De vierde en de vijfde dag besloten we om nog maar eens 10 kilo pellets te verspreiden en met 2 20mm bollen een op een goed uitgebalanceerde linealigner toch voor de wat grotere biggen te gaan, helaas de wind had zich terug getrokken in zijn immens grote woning, en er kwam werkelijk geen briesje wind uit de helder blauwe hemel. Toch bleven de runs wel komen maar niet de des gewenste grens van 40 pond overschreden.
Na een aantal gesprekken met onze conculega vissers kwamen we er achter dat carpconnections ook hun wel de wel bekende berg beloofd had. We zouden hier namelijk elke ochtend verse broodjes/croissants kunnen bemachtigen. En ook zouden we deel kunnen nemen aan een plaatselijke BBQ, om zo ook eens met de rest van de tijdelijke bewoners een mooi visverhaal uit te wisselen. En over de tackleshop maar te zwijgen. Als 2 pakjes haken en 100 kilo pellets een tackleshop is! Dan zijn wij de achterneef en nicht van willem alexander. Geintje natuurlijk!!!!
Maar om nu te zeggen we hebben een slechte week gehad , nee helemaal niet.
Al met al was het een werkelijk schitterende huwelijksvakantie en hebben ik kunnen genieten hoe mijn vrouw door het dolle heen ging met haar moment of a life time.
En hopelijk kunnen we deze momenten elke keer weer verleggen.
Voor de medevissers die eens een keer op een redelijk makkelijk water wil vissen met kans op een uitschieter is lac de villedon een prima uitvalsbasis.
Schat als laatste bedankt voor deze super week en dat je natuurlijk mijn liefste vrouwke bent.

Met vriendelijke groeten,

Peter en Serina.