Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hierEnglish versionClick Here to Visit!Nedstat Basic - Free web site statistics

Koppelwedstrijd in het Plashuis

Het is 21 april 2006. De weersverwachtingen zijn groots zon 18 tot 20. Het is 9uur dat ik bepakt en bezakt richting Frans rijd. Om 10uur sta ik voor zijn deur en om 10:05uur zit alles in de auto, zo enthousiast zijn we met deze wedstrijd mee te willen doen. We moeten om 12uur aanwezig zijn en het is ongeveer een half uurtje rijden, dus we hebben alle tijd om nog even bakkie te drinken. Om 10:30uur rijden we dan eindelijk weg en arriveren om 11:05uur op het Plashuis. Ben (mijn vismaatje voor het weekend) en Tyrell (de vismaat van Frans voor dit weekend) zijn reeds aanwezig. Helaas waren nog niet alle viskoppels aanwezig zodat we moesten wachten. Dat was erg moeilijk omdat het windstil was en het weer schitterend. Om 13:30uur waren nog steeds 3 koppels niet gearriveerd, maar er werd besloten toch maar alvast met de loting te beginnen vanwege het mooie weer. Andre (eigenaar van het Plashuis en organisator van deze viswedstrijd) heeft voor de ontbrekende koppels lootjes getrokken zodat een en ander toch nog eerlijk verliep. Ik mocht als eerste een lootje trekken en trok nummer 7. Deze plek ligt aan de andere kant van de plas. Dit was erg positief i.v.m. het ondiepe gedeelte waar we dan zouden zitten. Het water is 12. De plas is 40ha en bestaat uit verschillende dieptes. Het begin van de plas is het diepste gedeelte met een diepte van 2,65meter. Op de plas bevinden zich diverse eilandjes en aan het einde van de plas wordt de plas steeds ondieper. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit veengrond met af en toe een zandplaat. Dus na de loting zijn we direct gaan varen. De boot zonk nog net niet zoveel spullen hadden wij bij ons. Het leek wel of we 2 weken weggingen. Op onze plek aangekomen begin ik meteen met uitpakken. Ik wil als eerste met de dieptemeter de plas over. Op het plekje waar wij kunnen vissen is alleen maar veengrond aanwezig. Echter 1 plekje in het midden niet en direct langs de eilandjes ligt zand. Snel de markers te water laten en de hengels opzetten want om 16uur begint de wedstrijd. Als alle spullen zijn uitgepakt en de tent is neergezet, slaat het weer pardoes om. Wat volgt is bewolking en een harde wind, kortom de vis.
Ik zie dat op stek 9, in het ondiepe gedeelte, de jongens constant beet hebben. Ook s nachts gaat het er wild aan toe en weten zij 4 vissen te vangen, waaronder 1 spiegel van 20pond.
Ben kreeg 2 keer een run. Om 20uur en om 21:30uur. Maar beide keren slaat hij mis. Bij mij blijft het de hele avond en nacht angstvallig stil. Ik besluit dus om mijn visstekken wat meer richting het riet te verplaatsen omdat ik daar om 1:30uur veel vis heb gezien. Om 5:30uur krijg ik inderdaad mijn eerste run, maar sla mis. Om 9:15uur krijg ik op mijn 12mm crab boilie een run en de vis schiet het riet in, maar met wat druk kan ik de vis toch keren. Even later ligt er een mooie schrub van 16,6pond op de kant. De zwaarste schrub tot nu toe. Ik was hierdoor toch wel een beetje in een roes omdat dit betekent dat ik op de 2de plaatst terecht ben gekomen. Deze roes was echter van korte duur want om 12:25, 5min voordat de bel zal klinken voor het middageten, vangen de jongens op stek 9 een schrub van 22,5pond. Daar gaat mijn 2de plaats. Om 12:30 klinkt de bel voor het middageten. Tijdens het eten praat iedereen over de teleurstellende resultaten. Iedereen was met goede moed aan deze wedstrijd begonnen, maar nu al zag je overal terneergeslagen gezichten.
Om 13uur arriveerden Eric en Diana. Zij kwamen even een kijkje nemen.
Om 2uur hadden alle vissers het eten naar binnen gewerkt en konden we terugkeren naar onze visstekken om de wedstrijd voort te zetten.
Om 14:30uur kwam mijn meisje met haar vader ook nog even een kijkje nemen. Voor hen was het ook een tegenvaller want zij dachten een mooie dag te hebben en heerlijk in het zonnetje te kunnen zitten. De bewolking, de koude wind en de vrees voor regen deed hen snel weer huiswaarts doen keren.
Om 17:30uur kreeg ik wederom een run. De vis nam een spurt van rechts naar links de plas op. De vis bleef op koers en een stuk door zwemmen (meestal zijn dit dan de grotere vissen). Ik dacht dat de eerste 20er voor mij een feit was, maar ik kwam bedrogen uit. Eenmaal op de kant bleek het een kleine schrub van 13pond te zijn. De avond bracht dus ook niet veel goeds, evenals de nacht. Om 6:05uur zag ik de top van mijn hengel heel zachtjes op en neer gaan. Ik besluit om aan te staan en een kleine schrub van 7pond met een vergroeide bek is het resultaat.
De laatste ochtend is het prachtig weer en begint de vis zo rond het middaguur los te komen. Ik vang 4 brasems in een half uur tijd. Om 14uur klinkt de bel voor het einde van de wedstrijd. Om 14:05uur net voordat ik mijn hengels wil gaan binnenhalen krijg ik nog een harde run. Ik sla aan en zie dat de vis het riet in schiet onder de balken door en vervolgens zie ik dat de vis stompert lijn van mijn molen aftrekt. Ik kijk Ben aan en we rennen naar de boot. Halverwege het drillen van de vis voel ik dat de vis losschiet. Ook al zou deze vis niet meer meetellen voor het eindresultaat, had het toch een mooie geweest. Teruggekomen op de kant belt Frans mij op en vraagt waar we blijven. Iedereen is al klaar en wachten op ons. Nadat de spullen in de auto zijn gegooid gaan we naar binnen waar de uitslag van de wedstrijd bekend word gemaakt. Wij dachten dat de wedstrijd wel zou zijn gewonnen door de jongens op stek 9, maar het bleek dat er die nacht op stek 6 een schub van 27pond gevangen was.
Dit was voor mij de 1ste keer dat ik heb meegedaan aan een viswedstrijd, maar ondanks de tegenvallende resultaten en het slechte weer vond ik het toch een onwijs leuk weekend. Ik heb mij meteen maar ingeschreven voor volgend jaar.