Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hierEnglish versionClick Here to Visit!Nedstat Basic - Free web site statistics


     Karper sessie op bekend terrein!
  

Ja, het was weer zover voor een sessie. Robert , Rick, en ik (Jeroen) spraken af om een dag + nacht te gaan vissen op een bekend terrein in de buurt van onze woonplaats. We gaan al enkele jaren naar dit mooie water om dat het water ons keer op keer blijft verrassen! Het is eigenlijk een moeilijk plasje van +/- 2.5 tot 3 hectare groot maar na jaren ervaring op doen is het voor ons niet meer zo moeilijk om de goede plekjes te vinden. Met goede hoop en een korte rit in de auto kwamen we op een mooie morgen rond 10 uur aan. We wisten al meteen waar we wilde gaan zitten. 3 mooie open plekjes stonden op ons te wachten. Na een korte overleg wie waar ging zitten kwamen we er al snel uit en begonnen we onze spulletjes klaar te maken. Nadat Robert een drietal voerplaatsen had gemaakt zijn we de lijnen gaan uitvaren.

 Robert in het bootje 

  Robert die net terug komt van het voeren.

                                                            

                                                                                                                                

Nadat de lijnen waren uitgeroeid zijn we begonnen met de tenten op te zetten, maar we werden al snel verstoord door een harde run van Robert die beet kreeg op zijn linkse hengel. Tijdens het drillen begon plotseling de middelste hengel ook te runnen en omdat Rick onze gast was mocht hij de middelste hengel binnenhalen. Nadat het drillen van beide prima was verlopen konden we beide vissen landen. Beide vissen werden gevangen op de vloerplek bij de marker.


Samen op de foto altijd leuk!
 (Beide op 2 tijgernoten)

Robert met zijn eerste vis    +/- 75 cm 

Rick met zijn eerst vis die net kleiner is
als die van Robert.

 

Ook al kijkt Robert niet blij 
toch is hij tevreden met
 zijn kleine schubkarper
van +/- 65 cm.
De vis was al vroeg
gearriveerd op zijn beviste
plek met tijgernoten.

   

Na hetnetjes onthaken
van de vis kwam het
meetlint uit op 62 cm.
De snoek is gevangen
op een bananen rig en  het
aas was een pop-up
monster-pursuit.   

Nadat alles weer visklaar was gezet begonnen we hamburgers te bakken op het kookstelletje, want we kregen inmiddels wel honger. Jeroen zat net zijn lekkere hamburger op te eten, maar werd plotseling verstoord door de hengel die er ver in lag. Het was een vreemde aanbeet dat  je wel vaker krijgt als je op 100 meter afstand vist met nylon. Nadat hij eindelijk contact had met de vis wist hij al meteen dat het geen karper was, want de vis schudde op een hele gekke manier. Toen de vis bovenkwam kwamen we achter dat het om een snoek ging die niet al te groot was.
Jeroen was uiteraard blij met zijn bijvangst!  De snoek ging uiteraard terug in het water zoals het hoort.
De vissen zijn netjes onthaakt, foto’s gemaakt en weer netjes zijn teruggezet. Een beter begin hadden we niet kunnen dromen om na 1,5 uur al een dubbele run te krijgen!
Nadat de hengels opnieuw visklaar zijn gemaakt duurde het een uurtje voor de volgende beet weer arriveerde. Het was een slechte run op de middelste hengel van Robert. Na een korte dril van enkele minuutjes arriveerde nummer 2. Het was niet de grootste vis maar toch is Robert blij met zijn vangst.
lees verder op de volgende pagina klik hier.