Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hierEnglish versionClick Here to Visit!Nedstat Basic - Free web site statistics


Vervolg karper sessie op bekend terrein!
 

Toen alle lijnen er weer in lagen besloten we om het kookstelletje opnieuw aan te zetten en deze keer werden we niet verstoord.
Tot nu toe was de vangst niet slecht 3 karpers + 1 leuke snoek in een paar uurtjes tijd. We hebben hier wel eens
slechtere tijden meegemaakt.
We hadden ondertussen een buurman gekregen deze collega visser heette Frederik. Nadat we een praatje met hem hadden gemaakt kwamen we te weten dat er een grote graskarper rond zwemt op deze plas van rond de meter. En een paar lage 30 ers.
Een paar uur later kreeg Robert een kei harde run met zijn hengel bij de marker. Hij ging er snel heen en kon zo de vis drillen. De vis trok of ze leven er van afhing maar Robert was hem te baas en zo kon Rick de vis lande in het schepnet. Het bleek weer om een niet al te grote vis te gaan. Toch was Robert weer blij met zijn vangst. Robert bleef hoop houden op de grotere jongens! Omdat we alle 3 met een ander tactiek viste begon Jeroen zijn tactiek te veranderen omdat hij nog geen aanbeet heeft gehad. In plaats van speciale riggen ging hij over tot dood normale combi rig met een behulp van een line-linger. Het aas veranderde hij in plaats van een pop-up boilie ging hij over tot 2 tijgernoten. Rick hield zijn tactiek vast en bleef het met boilies proberen.
De kleine verandering van Jeroen werkte al snel doordat hij zijn eerste karperbeet kreeg. Het was dit keer de hengel die op een plateau lag van ongeveer 75 meter uit de kant. Maar Jeroen had een probleempje doordat zijn toplood tussen de vis en hengel bleef hangen verspeelde hij jammer genoeg zijn vis….
Jeroen baalde goed maar er was geen tijd voor te balen want Robert kreeg al weer zijn volgende aanbeet. Het leek op het eerste gezicht om een klein visje te gaan maar onder aan de kant begon hij zich hevig te voorzetten de vis


Een mooie graskarper van 12.5 kilo en 95cm.

gaf een enorme kracht !! Robert was machteloos en de vis ging heen waar hij maar wilde!! Na een lang gevecht van een dik halfuur gaf de vis zich uiteindelijk over. Op de kanten bleek het om een gigantische graskarper te gaan. Frederik zei dat dit die grote graskarper was waar hij het eerder over had met ons.De ashima haak zat prima in de onderlip gehaakt, we konden al gauw zien dat de vis zelden


De graskaper is gevangen op 2 tijgernoten met een normale combi-rig.

 was gevangen zo gaaf nog in alle opzichten. Gelukkig was de graskarper zeer rustig op de kant, want je hoort wel is verhalen dat ze ooit tot de dood door blijven vechten. Snel wat foto’s gemaakt en de vis weer netjes teruggezet.
Wat een dag zeg! en dan moest de avond + nacht nog komen. Onze dag kon niet meer stuk gaan. Jeroen was de verspilde vis totaal weer vergeten en ging met volle moed zijn hengel uitvaren. Hij legde de hengel uiteraard terug op de plek waar hij de vis loste omdat, hij nu toch bezig was met uitvaren vaarde hij zijn andere hengels weer naar de overkant en het bleef bij het drietal 1.5 uur stil.Opeens kreeg Jeroen weer beet dit keer was het de hengel die er het verste in lag. Tijdens het drillen voelde de vis zwaar maar hij was niet boven te krijgen. Toen Jeroen wat meer druk op zijn hengel zette kwam de vis een paar keer boven en het bleek om een mooie spiegel te gaan. Toen de vis moe begon te worden kon Rick de spiegel scheppen. Na een paar foto’s kon de vis weer netjes teruggezet worden.


De vis gaf 82 cm aan en is gevangen op 2 Tijgernoten. Jeroen was zeer blij met zijn eerste karper van de dag.

Helaas viel de avond en het werd een beetje stil er werden alleen 3 brasems gevangen door Rick en Robert maar verder geen piepje gehad. Toen het donker werd begon de vis weer te azen want, we kregen weer piepjes en hoorde de vis op het water klappen. Het werd al wat laat en we begonnen ons klaar te maken voor de nacht. Opeens kreeg Rick een


Rick met een mooie spiegel gevangen
op een proline boilie.

 harde run op zijn rechtse hengel en hij kon de vis gaan drillen.De vis was niet zo gigantisch sterk en kon na een minuut of 5 geland worden. Het bleek om een mooie niet al te grote  spiegel te gaan. Rick was zeer blij met zijn vangst want, dit was zijn eerste karper van vandaag.

Nadat Rick dit mooi spiegeltje had gevangen besloten we om noch om 1 flesje bier te pakken en dan vervolgens onze tenten in te gaan. We hadden hem nog maar net open of Robert kreeg alweer beet. Dit keer was het een zakker op zijn rechtse hengel de vis kwam helemaal teruggezwommen dit was ongeveer 100
Jeroen ving in de nacht nog een mooie spiegel maar omdat de digitale camera het op dat moment niet deed ging de vis zolang de bezwaarzak in.  Zodra het licht werd haalde Jeroen meteen de vis uit de bewaarzak en wat bleek het was de zelfde vis die Jeroen een paar uur van te voren ook had gevangen.
In de morgen hebben we rustig onze spullen ingepakt en onze visplek opgeruimd en zijn we met een goed gevoel teruggekeerd naar huis.

 Groetjes Jeroen Evers                                                                          Terug naar de vorige pagina klik hier